Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Payson
Fri frakt över 899:- / Leverans 2-5 arbetsdagar

Racketguide | Big Padel


Först av allt bör du fråga dig själv, hur spelar jag? Eller framförallt hur vill jag spela? Sen kan du börja gå igenom rackets olika specifikationer för att kunna välja ”rätt” typ av rack för din spelstil.
Runt

För en kontrollerad spelstil med lite mindre fart är det runda racket ett perfekt val. Passar extra bra för nybörjare men används av allt från medelspelare till tourspelare. Dessa rackets har sin så kallade sweetspot (den del av racket där träffen är som renast) i mitten och är oftast lite större än de andra vilket minimerar felträffar.

Passar: egentligen alla nivår. Lätta att komma igång med. Har inte maximalt tryck i slagen men lämpar säg mycket bra för defensivt spel.


Dropp / Hybrid

Droppformade rack har formen av en droppe, och är ett mellanting av runda och diamantformade rack. Droppformade rack ger möjlighet till ett varierat spel. Tack vare formen får du bra kontroll samtidigt som sweet spoten, som ofta ligger lite högre upp, gör att du kan driva på bollen och få bra tryck i de mer offensiva slagen.

Passar: Dig som hållit på ett tag och vill bli lite mer offensiv i ditt spel men ändå ha ett varierat spel.


Diamantformat

För den som vill ha ordentligt med kraft i slagen. Sweet spoten sitter i toppen och träffytan är mindre. Detta rack upplevs som tyngre då balansen sitter så pass högt upp. Men det är också det som skapar en längre och tyngre sving. För att aggressivt spel

Passar: Du som spelar aggressivt framme vid nät och vill sätta bra fart på bollarna. Många tennisspelare gillar detta då det påminner mer om tennissving med sin tyngdunkt långt ut på racket.